Quiche mit Spinat und Gorgonzola

Quiche mit Spinat und Gorgonzola

4.2 384 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl
    250 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
Belag
  • Milch
    50 g
  • Eier
    4
  • Schmand
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Blattspinat, TK aufgetaut, ausgedrückt
    200 g
  • Cocktail-Tomaten halbiert
    150 g
  • Gorgonzola in Stücken
    100 g
  • Pinienkerne
    2 - 3 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 416 kcal / 1741 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...