Quiche mit Spinat und Gorgonzola

Quiche mit Spinat und Gorgonzola

4.2 401 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl
    250 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
Belag
  • Milch
    50 g
  • Eier
    4
  • Schmand
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Blattspinat, TK aufgetaut, ausgedrückt
    200 g
  • Cocktail-Tomate halbiert
    150 g
  • Gorgonzola in Stücken
    100 g
  • Pinienkerne
    2 - 3 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 13 g
Kalorie 1741 kJ / 416 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...