Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 6 claras de ovo
- 130 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 130 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 40 g açúcar em pó
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 pitada de sal
- 6 gemas de ovo
- 130 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 200 g doce de alperce
- 1 c. sopa de rum
Cobertura
- 180 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 10 g leite
- Chantilly q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1520 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate e avelã com praliné
40min
Vianinhas recheadas
50min
Bolo gelado
1h 30min
Choux crocante de chocolate e creme de avelã
9h 15min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4h 45min
Bolo arco-íris
1h
Trouxas de fricassé de marisco
1h 15 min
Sopa da panela
30min
Batatas duchesse
1h 20 min
Bolo cru de cenoura
5h 30min
Torta de cacau
45min
Bolo de limão e amêndoa
50min