Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 400 g leite
- 400 g natas
- 8 gemas de ovo
- 150 g açúcar
Montagem
- 20 g manteiga
- 280 g massa folhada
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1269.3 kJ / 303.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 79.1 mg
Alternatywne przepisy
Sopa do Espírito Santo
55min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6h 25min
Gelado de menta
12 godz.
Gelado de mel e amêndoa
8 godz.
Gelado de baunilha
12 godz.
Gelado de manjerona
8 godz.
Donuts holes
2u. 5min
Sopa da panela
30min
Bolachas salgadas de queijo e mostarda
1h
Gelado de menta e chocolate
24h
Caldeirada de enguias à moda de Aveiro
40min
Gelado de doce de leite condensado
14h