Urządzenia i Akcesoria
Tarte de pera e amêndoa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 doses
Składniki
-
açúcar175 g
-
amêndoa s/ pele170 g
-
farinha200 g
-
manteiga à temperatura ambiente230 g
-
sal½ c. chá de
-
leite15 g
-
água500 g
-
peras descascadas, s/ caroços e cortadas em metades4
-
amido de milho10 g
-
ovos3
-
vinho do Porto1 c. sopa de
-
iogurte natural170 g
-
Amêndoa laminada q.b. p/ decorar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
8 g
Kalorie
0 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
30.Trinta.30
90 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Tarte de maçã
35 min
Tarte de Natal
35 min
Torta de chocolate e castanha
1 godz. 15 min
Semifrio marmoreado
4 godz. 20 min
Chiffon de laranja
1 godz. 30 min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 godz. 40 min
Crumble de banana e pera
30 min
Bolo de noz e café
1 godz. 10 min
Bolo zebra
55 min
Bolo de coco sem farinha
35 min
Bolo de maçã
1 godz.
Bolo de maçã e noz
1 godz. 5 min