Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puff Pastry
- 200 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Anchovy Filling
- 12 anchovy fillets, in oil, drained (drained weight approx. 40 g)
- 2 garlic cloves
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- ½ tsp dried chilli flakes
- 40 g extra virgin olive oil
Olive and Rosemary Filling
- 125 g pitted black olives
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only, finely chopped
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 pinch fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 256.1 kJ / 61.2 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 76.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5h 20min
Emmental Gougères
50min
Candied Orange and Almond Chocolate Slice
2h 10min
Seville Orange Curd
40min
Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
1h 20 min
Duck and Pork Terrine
52 godz.
Floating Islands
40min
Pear Frangipane
1h 30min
Crème Pâtissière
15min
Pistachio Almond Twists
45min
Amaretti
35 Min