Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puff Pastry
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 200 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 90 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Anchovy Filling
- 12 anchovy fillets, in oil, drained (drained weight approx. 40 g)
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- ½ tsp dried chilli flakes
Olive and Rosemary Filling
- 125 g pitted black olives
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only, finely chopped
- 1 pinch fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 266 kJ / 64 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanilla Yoghurt
13sa
Assorted Chocolate Truffles
2 Std. 50 Min
Bircher Muesli
8h 10min
Persian Flatbreads
1h 45min
Cheddar Soda Bread Rolls
50 Min
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8h 30 min
Mini Oregano Focaccias
3h 40 min
Rustic bread
2h
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 Std. 30 Min
Biscuits and Gravy
40 min
Fougasse
2h
Anko Ice Cream
10 Std. 10 Min