Urządzenia i Akcesoria
Palmiers Two Ways
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
50 pieces
Składniki
Puff Pastry
-
unsalted butter diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes200 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
water ice cold90 g
-
fine sea salt½ tsp
Anchovy Filling
-
anchovy fillets, in oil drained (drained weight approx. 40 g)12
-
garlic cloves2
-
fresh parsley leaves only6 sprigs
-
dried chilli flakes½ tsp
-
extra virgin olive oil40 g
Olive and Rosemary Filling
-
pitted black olives125 g
-
garlic cloves2
-
fresh rosemary leaves only, finely chopped2 sprigs
-
extra virgin olive oil30 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
76.4 mg
Białko
0.8 g
Kalorie
256.1 kJ /
61.2 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béarnaise Sauce
20 min
Crème Pâtissière
15 min
Caramel Pecan Macarons
2 godz. 15 min
Miniroscón de Reyes (Spanish King's cake)
3 godz.
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1 godz. 20 min
Lemon Curd
20 min
Hollandaise Sauce
15 min
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Slow-cooked Pears in Red Wine
5 godz.
Orange Caramel Choux Puffs
1 godz. 20 min
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Mango Swiss Roll
40 min