Wersje kompatybilne
Pizza de cerveza con jamón ibérico, higos y rúcula
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de cerveza
- 30 g de aceite de oliva
- 10 g de levadura prensada fresca
- 250 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de orégano seco
- 150 - 200 g de mozzarella rallada
- 50 - 60 g de rúcula
- 50 g de queso parmesano rallado
- 4 - 5 higos frescos, en rodajas
- 100 g de jamón ibérico cortado a mano, en lonchas muy finas de 4-5 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2397 kJ / 572 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1069.1 mg
Alternatywne przepisy
Coca mar y tierra
55min
Minitostas de falso tartar de tomate
20 min
Fougasse con masa madre
14h 30min
Pizza flambeada con dátiles y beicon
1h 40min
Galletas de parmesano con tomate y jamón
1h 30min
Focaccia art
1 Std. 15 Min
Galletas de sobrasada y miel
1h 25min
Pizza con base de atún
1h
Tostas de sobrasada vegana
30 min
Pizza con mermelada picante de fresas, jamón y rúcula
1h
Pizza nero di sepia con pulpo y pesto de almendra
25min
Tarta flambeada alsaciana
1h 5min