Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de carne de ternera en trozos (en trozos de 3x3 cm)
- 400 g de huesos de ternera (en 2-3 trozos)
- 1 - 2 tomates maduros (aprox. 200 g)
- 1 zanahoria en trozos (aprox. 80 g)
- 1 cebolla en octavos (150-200 g)
- 2 dientes de ajo
- 1 ramillete de hierbas frescas variadas (tomillo, romero, laurel, etc.)
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de vino tinto
- 4 - 5 granos de pimienta negra
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 1000 - 1500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 130 kJ / 31 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de ave y jamón
1h 5min
Caldo con ternera y verduras
1h 10min
Sopa de ave
40min
Caldo de gallina
1h 10min
Misoshiru (sopa de miso)
40min
Ragú de cordero con verduras
13h 15 min
Sustituto de sal casero
30min
Cocido maragato
3 Std. 50 Min
Relleno para pavo asado
1h
Mantequilla Maître d'Hôtel
5min
Crema de andaricas
50min
Caldo ibérico
1h 10min