Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de carne de ternera en trozos (en trozos de 3x3 cm)
- 400 g de huesos de ternera (en 2-3 trozos)
- 1 - 2 tomates maduros (aprox. 200 g)
- 1 zanahoria en trozos (aprox. 80 g)
- 1 cebolla en octavos (150-200 g)
- 2 dientes de ajo
- 1 ramillete de hierbas frescas variadas (tomillo, romero, laurel, etc.)
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de vino tinto
- 4 - 5 granos de pimienta negra
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 1000 - 1500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 130 kJ / 31 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo ibérico
1 Std. 10 Min
Bisque de bogavante
50min
Caldo con ternera y verduras
1 Std. 10 Min
Cocido montañés
14 Std. 20 Min
Caldo de carne (Cocción lenta)
3 Std. 50 Min
Caldo de gallina
1 Std. 10 Min
Sopa de ave
40min
Cebollitas en aceite
1 Std. 10 Min
Consomé de ternera
1 Std. 40 Min
Ragú de cordero con verduras
13 godz. 15 min
Áspic de huevos de codorniz con huevas de mújol y salmón
1 Std. 40 Min
Crema de porrusalda con bacalao y huevas de trucha
35min