Wersje kompatybilne
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 slices pancetta, thick cut and rind removed (approx. 350 g)
- 20 slices pancetta (approx. 350 g), thick cut and rind removed
- 250 g white bread, slightly stale, torn into pieces (3 cm)
- 3 fresh sage leaves
- 2 onions, halved
- 2 garlic cloves
- 8 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only (approx. 15 g)
- 80 g unsalted butter, diced
- 12 dried apricots, cut in pieces (approx. 70 g)
- 50 g dried cranberries
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ tsp ground allspice
- 1 Tbsp apricot jam
- 2 large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1110 kJ / 264 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Raised Game Pie
24h
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Millionaire's Chocolate Tart
2u. 20min
Sticky Toffee Puddings
1h
Tangerine and Chocolate Log (French)
8h 55min
Bara Brith
10h
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1h
Chocolate Orange Mousse
2u. 20min
Caramelised White Chocolate Bark
18 godz.
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40min
Lavender Shortbread
1h