Wersje kompatybilne
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 slices pancetta, thick cut and rind removed (approx. 350 g)
- 20 slices pancetta (approx. 350 g), thick cut and rind removed
- 250 g white bread, slightly stale, torn into pieces (3 cm)
- 3 fresh sage leaves
- 2 onions, halved
- 2 garlic cloves
- 8 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only (approx. 15 g)
- 80 g unsalted butter, diced
- 12 dried apricots, cut in pieces (approx. 70 g)
- 50 g dried cranberries
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ tsp ground allspice
- 1 Tbsp apricot jam
- 2 large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1110 kJ / 264 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Dukkah Lamb Meatballs with Quinoa and Yoghurt Sauce
40 min
Beer and Chilli Peanut Clusters
1h 25min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55 min
Soda Bread with Feta
30 min
Individual Vanilla Cakes with Raspberry Jam Topping
1h
Sticky Toffee Puddings
1h
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM6)
3u. 40min
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
1h 45 min
Rhubarb Marzipan Slices
1 godz. 10 min
Apple Flapjack Crumble with Cinnamon Ice Cream
9h
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4hod. 10min