![Stewed Rhubarb with Ginger Wine Syllabub Stewed Rhubarb with Ginger Wine Syllabub](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F001D13A-8413-4D32-8868-A768481D897E/Derivates/591EF295-8139-4231-A64C-8F050005B408.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syllabub
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 80 g sugar
- 100 g ginger wine
- 250 g whipping cream
Stewed Rhubarb
- 200 g rhubarb, cut in pieces (3 cm)
- 30 g sugar
- 30 g water
- candied ginger, cut in small pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
Alternatywne przepisy
Gooseberry Curd
1 Std.
Sticky Toffee Puddings
1 Std.
Stewed Rhubarb with Orange
10 Min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Lemon Curd
1 Std.
Red Onion Gravy
25min
Custard
15 Min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1 Std.
Stewed Rhubarb with Apple and Strawberries
20 Min
Rhubarb Crumble
55 Min
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
45min
Rhubarb Fool
1h 10min