Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 espárragos blancos frescos
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 60 g de cebolleta cortada en rodajas
- 50 g de jamón curado en dados
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de mantequilla
- 20 g de harina
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 300 g de leche
- 4 lonchas de jamón de York cortadas por la mitad
- 2 cucharadas de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1 Std.
Borrajas con gambas
40min
Espárragos blancos frescos con patatas y salsa holandesa
1 Std.
Txangurro
1 Std. 10 Min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50 min
Espárragos blancos frescos guisados con huevos de codorniz
40min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55min
Centollos con cabrales y sidra
1 Std.
Espárragos gratinados con salsa de queso
30 Min
Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta
1 Std. 30 Min
Huevos de codorniz Villaroy
3u.
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min