Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lentejas rojas, secas
- 1000 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de cúrcuma, en polvo
- 1 hoja de laurel seca
- 60 g de crema de coco
- 60 g de aceite vegetal
- ½ cdita de semilla de mostaza café
- ½ cdita de semillas de comino
- ½ cdita de semillas de fenogreco
- 1 cebolla morada, cortada en cuartos
- 1 diente de ajo
- 2 chiles de árbol frescos, sin rabo ni semillas
- 1 cdita de curry en polvo
- 1 jitomate, cortado en cubitos (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1034 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35min
Coliflor tikka masala
30min
Pasta de curry tailandés
30min
Estofado Africano occidental de maní
50min
Estofado picoso de berenjena
30min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Guisado de lentejas etíope (Misir wat)
35min
Cassoulet de alubias con pesto de nuez en cocción lenta TM6
4h 30min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Curry tailandés
40min
Falafel de zanahoria
30min