Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 berenjenas
- 3 dientes de ajo, pelados
- 3 cdas de aceite de oliva extra virgen
- 70 g de tahini
- 5 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- ¼ cdita de comino en polvo (opcjonalnie)
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de perejil fresco, finamente picado
- ⅛ cdita de paprika
- pan pita, para acompañasr (ver receta)
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 5508 kJ / 1312 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35min
Pan árabe de comino
40min
Pan de garbanzo con dip de curry
50min
Falafel
55min
Babaganush
2h
Falafel
1h 30min
Curry de pescado (Fish ambul thiyal)
1h
Curry de lentejas (dahl)
30min
Tabule
30min
Crema de zanahoria, leche de coco y curry
45min
Tahini
25min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min