Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goulash
- ½ cdita de semillas de comino (ver tip)
- 3 dientes de ajo, pelados
- 5 g de hojas de perejil fresco, y un poco más para decorar
- 3 ramitas de mejorana fresca, sólo las hojas
- 1 cáscara de limón verde (ver tip)
- 450 g de cebolla, en trozos
- 50 g de aceite vegetal
- 1000 g de carne de res para estofados, en cubos (3 cm)
- 60 g de puré de jitomate
- 10 g de mostaza
- 1 cda de paprika dulce
- 1 cda de paprika picante
- 2 hojas de laurel secas
- 1 cubo de caldo de res
- 2 cditas de sal, o al gusto
Pasta
- 1200 g de agua
- 1 cda de sal
- 20 g de aceite de oliva, y un poco más para rociar
- 400 g de tagliatelle (pasta larga seca) o cualquier tipo de pasta larga
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1454 kJ / 346 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 907 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Puré de papa y poro
40min
Estofado de res y cerveza con puré Colcannon en cocción lenta TM6
5h 5min
Stroganoff de res TM6
1小时
Estofado de res con fantasmas de puré de papa
1 Std. 30 Min
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2小时 15 分钟
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55min
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40min
Ñoquis de papa
1 Std. 30 Min
Estofado de res TM6
4u.
Risotto de camarón y espárragos
45 Min