Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de queso parmesano, en trozos (3 cm)
- 1220 g de agua
- 300 g de calabaza amarilla de Castilla, en cubos (2 cm)
- 1 cda de aceite de oliva extra virgen
- ½ - 1 cdita de sal gruesa, al gusto
- 2 pizcas pimienta negra molida
- 30 g echalot
- 100 g de tocino ahumado rebanado, en trozos (1 cm)
- 40 g de mantequilla sin sal
- 320 g de arroz arborio
- 60 g vino blanco seco
- 1 cda de caldo de verduras, en cubo o pasta
-
60
g de chícharos congelados
lub 60 g de chícharos sin vaina - hojas de perejil fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de camote
40min
Risotto con uvas y champiñones
50min
Risotto de calabaza de castilla
30min
Ensalada de bulgur con calabaza
50min
Risotto con parmesano
30min
Polenta con estofado de hongos
35min
Mantequilla de zanahoria asada
1h
Gnocchis a la romana
45min
Tarta de cebolla confitada con queso de cabra
50min
Risotto de calabacita
25min
Risotto de calabacitas y espárragos
45min
Risotto de parmesano y tomates secos
35min