Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lentejas, remojadas durante al menos 8 horas o toda la noche, escurridas
- 100 g de garbanzos secos, remojados durante al menos 8 horas o toda la noche, escurridas
- 100 g de hojuelas de avena
- 320 g de agua
- 25 g de psyllium
- 60 g de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol), y más para cubrir
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- 10 g de vinagre de sidra
- 30 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 530 kJ / 126.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 182.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leche de almendras TM6
12h
Crema de cacahuate
10 min
Pan de nuez
1h 5min
Galletas de garbanzo con chispas de chocolate sin gluten
55min
Harina sin gluten para todo uso
5min
Pan de plátano saludable
1 Std.
Tarta vegana de verduras con harina de garbanzo
1h 5min
Pan de caja sin gluten
2h
Leche de coco
5min
Pan de trigo sarraceno, chía y semillas
1 Std. 30 Min
Queso crema casero
40 Min
Crackers de semillas
50 min