Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lentejas, remojadas durante al menos 8 horas o toda la noche, escurridas
- 100 g de garbanzos secos, remojados durante al menos 8 horas o toda la noche, escurridas
- 100 g de hojuelas de avena
- 320 g de agua
- 25 g de psyllium
- 60 g de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol), y más para cubrir
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- 10 g de vinagre de sidra
- 30 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 530 kJ / 126.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 182.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leche de coco
5 Min
Manteca de almendras
1 Std. 10 Min
Col fermentada (con Cortador)
Brak ocen
Pan de trigo sarraceno, chía y semillas
1h 30min
Pan de caja sin gluten
2h
Crackers de semillas
50 min
Pizza de coliflor
20min
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30 Min
Leche de coco
Brak ocen
Hamburguesa de porotos azuki
1h 30min
Pan de semillas rico en proteínas
9h
Pan de almendras, nueces y harina de coco
50 min