Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudel Pastry
- 120 g water
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 20 g vegetable oil
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 100 g sliced wholemeal bread, torn in pieces
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 2 beef fillet steaks (approx. 400 g total)
- 1 tsp hot paprika
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g unsalted butter, diced
- 400 g fresh button mushrooms, sliced (5 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 1 Tbsp English mustard powder
- 80 g shallots, halved
- 15 g olive oil, plus 1 Tbsp for frying
Assembly
- 2 egg yolks, from large eggs, lightly beaten
- 80 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 350 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1 godz.
Bacon and Sweetcorn Quiche
1 godz. 40 min
Bacon Cheeseburger Garbage Bread
2 Std. 45 Min
Tomato Pie
3 Std.
Pepper, Onion and Sausage Galettes
2 Std. 30 Min
Pommes Dauphine
2h 10min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1h 55 min
Pulled Pork and Cider Rolls
1 godz.
Creamed Cod
45 min
Tarte Bourguignonne
1 Std. 30 Min
Chorizo Bread
1 Std. 30 Min
Stuffed Crust Salami Pizza
1h 50 min