Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 350 g de leche
- 45 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 2 yemas de huevo
- 50 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
Soufflé
- 1 cucharada de mantequilla para engrasar
- 2 cucharadas de azúcar para espolvorear
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 4 - 6 gotas de zumo de limón
- 100 g de licor de naranja (Grand Marnier®)
- 2 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa quebrada
5min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Merengue francés
2h 15 min
Triffle de cantuccini y cerezas
1 godz. 55 min
Aperitivo de Piamonte
25min
Cremadillos
3h 50 min
Financieros de albaricoque
30min
Mierensinas
1h 10min
Rillettes de cerdo
2 godz. 10 min
Tarta de almendra (Pegarata)
2h 30min
Tarta Tatín
1h 30min
Profiteroles
2h