Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 350 g de leche
- 45 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 2 yemas de huevo
- 50 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
Soufflé
- 1 cucharada de mantequilla para engrasar
- 2 cucharadas de azúcar para espolvorear
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 4 - 6 gotas de zumo de limón
- 100 g de licor de naranja (Grand Marnier®)
- 2 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de almendra (Pegarata)
2h 30min
Alfajores de gofio (Canarias)
1h 30min
Cannelés
26h
Mierensinas
1h 10min
Salsa holandesa
15min
Triffle de cantuccini y cerezas
1h 55 min
Compota de ruibarbo con yogur
20min
Bomba de chocolate
4h
Savarin rápido al ron
1h 30min
Tiramisú de café latte con crocanti de pistachos
1h 30min
Galette des Rois de manzana y dulce de leche
2h 30min
Flan de París con merengue
10 Std.