Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de azúcar
- 1 tira de piel de limón (solo la parte amarilla)
-
3 - 6
almendras amargas crudas
lub 3 - 6 gotas de extracto natural de almendra - 150 g de almendra molida
- 50 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 15 g de licor de almendra (p.ej. amaretto)
- 100 g de claras de huevo
- 50 g de almendras laminadas
- 1 chorrito de zumo de limón
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 963 kJ / 230 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantecados empolvados
2h
Bombones de chocolate blanco
3j 10 menit
Calissons (Mazapán con fruta glaseado)
24h
Mazapanes
45min
Carbayones
1h 25min
Panecillos de higo con nueces
24 godz. 45 min
Bombones de mazapán
1h
Gominolas
12h 15 min
Casita de Navidad
6 godz.
Figuritas de mazapán
1h
Tarta de nuez
1h 15min
Galletas de chocolate craqueladas
4h