Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Milch
- 600 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 240 g Weinbrand
- 50 - 80 g Zucker
- 12 Eier, getrennt
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- ½ TL Zimt und etwas mehr zum Bestäuben
- ½ TL Muskat
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1686 kJ / 407 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierlikör
15 min
Eierpunsch
20 min
Eierlikör
15 min
Kalter Hund mit Schoko-Vanille-Keksen
8 Std. 30 Min
Bratapfelpunsch mit Vanille-Zimt-Sahne
40 min
Eier-Honig-Punsch
10 Min
Eierschecken-Likör
10 Min
Heißer Eierpunsch mit weißer Schokolade
15 min
Bombardino
20 min
Marzipan-Sahne-Likör
10 Min
Friesischer Eiergrog (Niedersachsen)
15 min
Eierpunsch
20 min