Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 520 g de harina de trigo
- 120 g de aceite de girasol
- 3 pimientos del piquillo
- 100 g de leche
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de mantequilla
Relleno de zamburiñas
- 18 zamburiñas limpias, en mitades
- 2 huevos duros
- 40 g de aceite de oliva
- 300 g de cebolla en cuartos
- 150 g de pimiento rojo en trozos
- 20 g de tomate concentrado
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de hebras de azafrán
Montaje
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2867 kJ / 685 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 74.6 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 897.4 mg
Alternatywne przepisy
Empanada de raxo
2h 30 min
Caldo gallego exprés
30min
Orejas de carnaval
30min
Buñuelos de pixín
30min
Caldo gallego de grelos
4 godz. 10 min
Empanada negra de mejillones y algas wakame
2 godz. 15 min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1h 50min
Empanada de lacón con grelos
2h
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1h 10min
Cuernos de brioche
2h 30 min
Vieiras "Rias baixas"
1h 10min
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min