Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 Eier (siehe Tipp)
- 1 Frühlingszwiebel, in Stücken
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 50 g Crème fraîche
- ¼ TL Zitronenschale, fein abgerieben
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 200 g Nordseekrabben
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- 4 Scheiben Brot (z.B. Schwarzbrot)
- ½ - 1 Apfel, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45 min
Tomato Tonnato
15 Min
Matjesstulle mit Kressedip
2 godz. 40 min
Nord-Süd-Cocktail
15 Min
Lachscreme mit Endiviensalat
2h
Blitz-Stulle
10 Min
Endiviensalat mit Hähnchen und Granatapfel
25 Min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 Min
Spargel-Rucola-Salat mit Erdbeeren an Orangensauce
40 min
Matjes-Katersalat
55 Min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 Min
Heringsstipp mit Drillingen
1h