Urządzenia i Akcesoria
Nasi lemak (coconut rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
jasmine rice400 g
-
water700 g
-
coconut milk200 g
-
salt to taste1 - 2 tsp
-
pandan leaves cut into pieces (10 cm - see Tips)2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.1 g
Kalorie
1809 kJ /
430.7 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
80 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Char Kway Teow
15 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Nasi Lemak
45 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Chicken Porridge
35 min