![Chinese-style stir-fried vegetables Chinese-style stir-fried vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FBC165AA-456F-4BAA-A8DC-4F3FE5A75D5F/Derivates/e83444ab-566d-43a8-986d-3e9f146427fa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 cm piece fresh ginger, peeled, to taste
- 30 g peanut oil
- 500 g mixed vegetables (e.g. cabbage, mushroom, carrot, broccoli, snowpeas, red capsicum), cut into slices as needed
- 1 pinch salt, to taste
- 1 - 2 tsp oyster sauce or soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 466.1 kJ / 111 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 172.8 mg
Alternatywne przepisy
Quick fix noodles
15 Min
Boiled pasta
20 Min
Stir fried broccoli with carrot
15 Min
Asparagus and mushroom stir-fry
10min
Chao qing cai (Chinese greens)
10min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 Min
Ginger chicken wings
40 Min
Char Kway Teow
15 Min
Pad kra pow
45 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Browned beef strips
15 Min
Stir-fry beef bowl
35 min