Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, to grease
- 250 g cream cheese, room temperature, cut into pieces
- 80 g vegetable oil
- 150 g caster sugar
- 120 g milk
- 6 eggs, separated, room temperature
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 60 g cornflour
- boiling water, to bake
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581.3 kJ / 376.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 175.7 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2 godz.
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Choux pastry
2 godz.
Tangzhong milk bread
2h 45min
Traditional Chinese Peanut Cookies
1 godz. 20 min
Raspberry chiffon cake
5 Std. 15 Min
Japanese Cheese Tarts
1 Std. 55 Min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Pandan chiffon cake
5 Std. 15 Min
Portuguese-style custard tarts
40min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min