![Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice) Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EC62D72-FFCB-4109-A7CD-307B1435D1C8/Derivates/b81d3bdf-262f-48f6-a142-cbde47470267.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 eggs
- ¼ tsp salt, plus extra to taste
- ⅛ tsp ground white pepper, plus extra to taste
- 260 g jasmine rice
- 1000 g water
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white and green parts separated
- 1 tbsp sesame oil
- 100 g ham, cut into cubes
- 140 g peeled raw prawns, cut into halves
- 80 g frozen green peas
- 80 g frozen corn kernels
- 1 tbsp soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6959.2 kJ / 1657 kcal
- Białko
- 95.8 g
- Węglowodany
- 218.2 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 5087.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin soup
30 Min
Spaghetti carbonara
35min
Chicken and Chinese sausage rice
50 Min
Easy mac and cheese
40 Min
Nasi lemak (coconut rice)
20 min
Honey BBQ Chicken
1 Std.
Mashed potatoes for two
30 Min
Chicken teriyaki
20 min
Nasi goreng
40 Min
Boiled rice
25 Min
Stir-fry beef bowl
35min
Niu rou mian (beef noodles)
35min