![Korean fried chicken Korean fried chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/67eb70de-aa48-4633-9d12-fcf4c4b92efe/Derivates/3283d062-2f40-470f-a63e-570a4231e0a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 70 g plain flour
- 20 g cornflour
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1000 g chicken winglets
Sauce
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 50 g light brown sugar
- 60 g rice wine vinegar
- 60 g honey
- 30 - 50 g Korean chilli paste (gochujang), to taste (see Tips)
- 30 g ketchup (see Tips)
- 15 g dark soy sauce
- 15 g sesame oil
- 1000 - 1500 g vegetable oil, to deep fry
- 1 tbsp sesame seeds, to garnish
- 2 spring onions/shallots, cut into slices (5 mm), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3819.9 kJ / 909.5 kcal
- Białko
- 43.7 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 63.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1674.9 mg
Alternatywne przepisy
Tandoori chicken
45 min
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25min
Pan-fried pork buns
2ч.
Chicken and Chinese sausage rice
50 мин.
Korean beef bulgogi (TM6)
1ч. 30 мин.
Southern-style chicken
40 мин.
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50 min
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2ч.
Pan de Sal
2ч. 20 мин.
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 godz.
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 мин.