Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 70 g plain flour
- 20 g cornflour
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1000 g chicken winglets
Sauce
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 50 g light brown sugar
- 60 g rice wine vinegar
- 60 g honey
- 30 - 50 g Korean chilli paste (gochujang), to taste (see Tips)
- 30 g ketchup (see Tips)
- 15 g dark soy sauce
- 15 g sesame oil
- 1000 - 1500 g vegetable oil, to deep fry
- 1 tbsp sesame seeds, to garnish
- 2 spring onions/shallots, cut into slices (5 mm), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3819.9 kJ / 909.5 kcal
- Białko
- 43.7 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 63.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1674.9 mg
Alternatywne przepisy
Korean Bo ssam
29h 20min
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25min
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Japanese ramen noodle soup
1 Std. 50 Min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Korean marinade
40 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Southern-style chicken
40 min
Buffalo chicken wings
50min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Turmeric lime chicken skewers
1h 30min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h