Korean fried chicken

4.9 290 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions

Składniki

Chicken
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger
    10 g
  • plain flour
    70 g
  • cornflour
    20 g
  • baking powder
    1 tsp
  • sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • chicken winglets
    1000 g
Sauce
  • garlic cloves
    5
  • fresh ginger
    10 g
  • rice wine vinegar
    60 g
  • light brown sugar
    50 g
  • honey
    60 g
  • Korean chilli paste (gochujang) to taste (see Tips)
    30 - 50 g
  • ketchup (see Tips)
    30 g
  • dark soy sauce
    15 g
  • sesame oil
    15 g
  • vegetable oil to deep fry
    1000 - 1500 g
  • sesame seeds to sprinkle
    1 tbsp
  • spring onions/shallots thinly sliced, to garnish
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1674.9 mg
Białko 43.7 g
Kalorie 3819.9 kJ / 909.5 kcal
Tłuszcz 63.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...