Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de agua
- 2 ½ cucharaditas de sal
- 250 g de arroz de grano redondo
- 200 g de jamón cocido en lonchas
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 6 huevos
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 100 g de queso parmesano rallado
- 1 chorrito de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1420 kJ / 339 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 792.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cacerola de carne y arroz
1h 15min
Arroz con atún
25min
Pastel de maíz
45 min
Patatas gratinadas con crema de queso
50min
Pastel de patata
1h 15min
Arroz con gratinado de frutos secos
1u.
Patatas y verduras gratinadas
40min
Quiche de tomate y atún
30min
Pollo con pasta a la mostaza
30min
Arroz estilo pizza
50min
Pastel de carne y patata (Hachis Parmentier)
50min
Risotto de guisantes y jamón
30min