Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de vino tinto
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de miel
- 2 palos de canela (aprox. 5 g)
- 3 clavos
- 800 g de peras maduras peladas en cuartos sin semillas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dulce de membrillo casero
7h
Riñones al jerez
1 Std.
Peras en almíbar
1h 40 min
Chutney de pera y jengibre
1 Std.
Membrillos al vapor con carquinyolis de harina de almendra
3u. 50min
Peras al vino dulce con sabayón
30 min
Naranja en almíbar de especias
4h 20min
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5h
Melocotones en almíbar
20 Min
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30 min
Mermelada de Kumquat
12h 50min
Manzanas en almíbar de moscatel
25min