Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de vino tinto
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de miel
- 2 palos de canela (aprox. 5 g)
- 3 clavos
- 800 g de peras maduras peladas en cuartos sin semillas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras al vino dulce con sabayón
30min
Peras en almíbar
1h 40min
Mermelada de cebolla roja al vino tinto
1h 40min
Dulce de membrillo casero
7 Std.
Compota a la antigua
2h 30 min
Melocotones en almíbar
20 min
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30min
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5h
Mermelada y jalea de manzana
2h 15min
Mermelada de naranja y zanahoria
40min
Compota a la antigua
2h 30 min
Mermelada de mandarina
35 Min