Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de granos de espelta
- 150 g de trigo sarraceno
- 350 g de agua, templada
- 40 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de miel
- 2 - 3 cucharaditas de sal
- 40 g de vinagre
- 90 g de semillas de girasol
-
90
g de semillas de linaza
lub 90 g de semillas de calabaza - 50 g de ajonjolí
- mantequilla sin sal, para engrasar el molde
- avena en hojuelas, para espolvorear el molde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 313 kJ / 75 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan integral de semillas
2h 50min
Pan integral con muesli
4h
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2 godz. 40 min
Pan de maíz (Broa)
2h 20min
Pan de centeno con masa agria
154 godz.
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Pan de arroz integral con harina de espelta y semillas
8h 10min
Pan integral con linaza
29 Std.
Pan integral con harina multicereales
3 godz. 50 min
Pan integral de espelta y centeno
2 godz. 15 min
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2 godz. 15 min
Pan de cinco semillas
1h 50min