Ayam masak merah (spicy tomato chicken)

Ayam masak merah (spicy tomato chicken)

4.3 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • ground turmeric
    1 tsp
  • salt
    2 tsp
  • chicken drumsticks, skin on (see Tips)
    1500 g
  • dried red chillies deseeded
    6 - 12
  • warm water for soaking
  • garlic cloves
    4
  • eschalots
    80 g
  • lemongrass white part only
    1 stalk
  • piece fresh ginger peeled
    2 ½ cm
  • piece fresh galangal peeled
    2 ½ cm
  • water
    220 g
  • vegetable oil
    80 g
  • tamarind paste
    2 tbsp
  • tomato paste
    200 g
  • white sugar
    1 tbsp
  • brown onion cut into thin slices (5 mm)
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 572.2 kcal / 2403.1 kJ
Białko 46.2 g
Tłuszcz 37.3 g
Węglowodany 14.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 1152.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...