Sambal kacang (peanut sauce)

Sambal kacang (peanut sauce)

4.2 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1100 g

Składniki

  • dried red chillies deseeded, to taste
    4 - 7
  • warm water for soaking
  • roasted unsalted peanuts
    300 g
  • vegetable oil
    50 g
  • eschalots
    70 g
  • garlic cloves
    4
  • piece fresh ginger peeled
    2 ½ cm
  • piece fresh galangal peeled
    2 ½ cm
  • lemongrass white part only
    1 stalk
  • candlenuts (see Tips)
    2
  • tamarind paste
    50 g
  • water
    500 g
  • palm sugar
    50 g
  • salt to taste
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1100 g

Kalorie 2352.6 kcal / 9880.8 kJ
Białko 82.7 g
Tłuszcz 192.7 g
Węglowodany 168.3 g
Błonnik 31.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...