Urządzenia i Akcesoria
Sambal kacang (peanut sauce)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1100 g
Składniki
-
dried red chillies deseeded, to taste4 - 7
-
warm water for soaking
-
roasted unsalted peanuts300 g
-
vegetable oil50 g
-
eschalots70 g
-
garlic cloves4
-
piece fresh ginger peeled2 ½ cm
-
piece fresh galangal peeled2 ½ cm
-
lemongrass white part only1 stalk
-
candlenuts (see Tips)2
-
tamarind paste50 g
-
water500 g
-
palm sugar50 g
-
salt to taste1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1100 g
Białko
82.7 g
Kalorie
9880.8 kJ /
2352.6 kcal
Tłuszcz
192.7 g
Błonnik
31.4 g
Węglowodany
168.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Lemak
45 min
Sambal Belacan
10 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Nyonya Chicken Rendang
45 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min