Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz
- 40 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 chile verde fresco medio picante
- 10 g de cilantro fresco (sólo las hojas) reserve algunas para decorar
- 20 g de jengibre fresco en rodajas finas
- 3 dientes de ajo
- 2 cucharaditas de comino molido
- 2 cucharaditas de semillas de cilantro molidas
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- 1 cucharadita de sal
- 70 g de tomate concentrado
- 400 g de leche de coco
- 800 g de gambas crudas peladas medianas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2982 kJ / 716 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Pollo al curry de coco con arroz
45 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2sa 40 dk
Langostinos tikka masala (HESTAN CUE)
25min
Pollo tikka masala
30min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1u. 20min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Pollo korma (India)
50min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10min
Pollo thai con cacahuetes y arroz con coco (Tailandia)
45 min
Naan indio
1h 40min