Wersje kompatybilne
Empanadas libanesas de espinacas (Fatayers) - Líbano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de leche
- 150 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 500 g de harina de trigo (y algo más para espolvorear)
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 15 g de aceite de oliva
Relleno de espinacas
- 20 g de zumo de limón
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de zumaque
- 1 cucharadita de salsa harissa
- 1 cucharadita de baharat (ver receta básica)
- 20 g de aceite de oliva
- 100 g de agua
- 600 g de hojas de espinaca frescas
- 30 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1324 kJ / 316 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel
1h
Pizza with Tomato, Red Pepper Sauce, Spinach and Eggs
1h 45min
Cronuts de pistacho
Pas d’évaluation
Pan plano libanés
3h 20min
Pan árabe de comino
40min
Pan pita
1h 50 min
Tozzetti
1h 30min
Panes pita
1h 50 min
Arroz Boliviano
45min
Fatayer con queso y menta
1 godz. 5 min
Apple pie (individual)
50min
Pizza con tomate y mozzarella frescos
1h 45min