Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Rote Bete, gekocht, in Stücken
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 25 g Zitronensaft
- 150 g Joghurt, 10% Fett
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen (Cumin)
- 2 EL Olivenöl
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Hummus
50 Min
Artischocken-Tomaten-Dip
2h 10min
Grüne Erbsen-Hummus
20p
Kichererbsencreme
9 godz. 45 min
Hummus
20p
Blumenkohl-Hummus
35min
Avocado-Erbsen-Hummus
30min
Grüner Humus
10 Min
Möhren-Hummus
50 Min
Rote Rüben Hummus
10 Min
Kichererbsenpaste - Humus
13h
Kürbis-Kichererbsen-Hummus
1 Std. 15 Min