
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 80 g Butter kalt, in Stücken
- 25 g Zucker
- 50 g Wasser
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 170 g Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 90 g Zucker
- 80 g brauner Zucker
- 170 g Mandeln, blanchiert
- 4 Eier
- ½ Flasche Bittermandelaroma klein (2 ml)
- 150 g Himbeerkonfitüre ohne Kerne
- 2 EL Mandeln, gehobelt zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 442 kcal / 1848 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 38 g
- Błonnik
- 2.6 g