Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Marzipan-Muffins
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 Stück
Składniki
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken200 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Bittermandelaroma3 - 5 Tropfen
-
Salz1 Prise
-
Eier2
-
Mehl170 g
-
Backpulver1 TL
-
Kirschen entsteint350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1275 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zeit für Kirschen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Marzipan-Quadrate
2 godz. 40 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Pfirsich-Cheesecake
1 godz. 40 min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1 godz. 20 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45 min
Apfel-Walnuss-Muffins
50 min