Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 - 5 Tropfen Bittermandelaroma
- 1 Prise Salz
- 2 Eier
- 170 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 350 g Kirschen, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1275 kJ / 305 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1h 30min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1h 20min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1h 30min
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Pfirsich-Cheesecake
1h 40min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min