Urządzenia i Akcesoria
Tomatenkern-Konfitüre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 Schraubgläser
Składniki
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Tomaten nur die Kerngehäuse (ca. 250 g)10
-
Mango in Stücken150 g
-
Gelierzucker 2:1250 g
-
Salz1 Prise
-
neutrales Pflanzenfett (z.B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
2427 kJ /
579 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
137 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grapefruitgelee
30 min
Ingwerhonig
10 min
Tomatenkonfitüre
20 min
Zitronen-Marmelade
30 min
Apfel-Mandel-Konfitüre
30 min
Tropic-Konfitüre
25 min
Kiwi-Kokos-Konfitüre
15 min
Orangen-Whisky-Marmelade
1 godz. 15 min
Birnenkonfitüre
20 min
Orangen-Möhren-Marmelade
40 min
Kaki-Orangen-Konfitüre mit Ingwer
25 min
Apfel-Gewürz-Konfitüre
30 min