Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 60 g potatoes, cut in pieces
- 90 - 100 g vegetables, cut in pieces
-
20 - 30
g meat, sinew free, cut in pieces
lub 20 - 30 g fish fillet (e.g. salmon or mackerel) - 400 g water
- 30 - 45 g orange juice
- 2 - 2 ½ tsp rapeseed oil (approx. 10 g)
- Wartości odżywcze
- na 270 g
- Kalorie
- 831 kJ / 199 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Salmon and Veg
35 min
Beef and Carrots - from 8 months
25 min
Chicken & Veggies
15min
Veal and Mixed Vegetable Purée
50 min
Fruit and Yoghurt Purée
5min
Meat and Vegetables with Rice
15min
Vegetable-potato-meat purée
35 min
Banana and Blueberry Quinoa Porridge
25 min
Trio of Sweet Root Vegetable Purée
20min
Apple and Kiwi Compôte
5min
Cereal and fruit purée
20min
Sweet Potatoes and Lentils
40 min