![Vegetable-potato-meat purée Vegetable-potato-meat purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2EAF88A-B847-4B12-A97B-EA99721CD044/Derivates/2A9E7200-3210-4EB5-94B7-E7DA2285D918.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 60 g potatoes, cut in pieces
- 90 - 100 g vegetables, cut in pieces
-
20 - 30
g meat, sinew free, cut in pieces
lub 20 - 30 g fish fillet (e.g. salmon or mackerel) - 400 g water
- 30 - 45 g orange juice
- 2 - 2 ½ tsp rapeseed oil (approx. 10 g)
- Wartości odżywcze
- na 270 g
- Kalorie
- 831 kJ / 199 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potatoes and Lentils
40 min
Parsnip and Apple Purée
20 min
Apple Porridge - from 8 months
10 min
Veal and Mixed Vegetable Purée
50min
Meat and Vegetables with Rice
15 min
Fruit Purée
10 min
Hake and Potato Purée - from 8 months
20 min
Cereal Fruit Pulp
20 min
Salmon and Veg
35 min
Baby Rice
10 min
Beef and Carrots - from 8 months
25 min
Chicken & Veggies
15 min