Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 8 uova (da 60 g)
- 200 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 10 g di lievito in polvere per dolci
Crema al burro
- 160 g di zucchero
- 45 g di cacao amaro in polvere + q.b.
- 460 g di burro a temperatura ambiente a tocchetti (2-3 cm) + q.b.
- 175 g di latte intero
Terminare la preparazione
- 200 g di zucchero
- 80 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Danish layer cake
4 Std.
Torta del cardinale
3 Std. 30 Min
Salsa Soubise
30min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1h 10min
Crêpes
1h 20min
Freakshakes al caramello salato e granella di noci
45min
Galette des rois al burro
1h 30min
Torta alla birra stout
3 godz. 40 min
Dalgona coffe
10min
Torta brulée
11 Std.
Baklava
1h 30min
Torta foresta nera
3h