![Torta Dobos Torta Dobos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/034078fe-1ced-4102-a271-1bff56c4164d/Derivates/5e726781-adab-4890-844e-5c5b341f7143.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 8 uova (da 60 g)
- 200 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 10 g di lievito in polvere per dolci
Crema al burro
- 160 g di zucchero
- 45 g di cacao amaro in polvere + q.b.
- 460 g di burro a temperatura ambiente a tocchetti (2-3 cm) + q.b.
- 175 g di latte intero
Terminare la preparazione
- 200 g di zucchero
- 80 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chantilly ai chiodi di garofano
20min
Torta magica
4 Std.
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1 godz.
Tiramisù yogurt greco e frutti di bosco
2 Std.
Cupcakes al cioccolato con glassa cocco-vaniglia (senza lattosio)
29h 10min
Cupcake gigante
1 Std. 30 Min
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2 godz. 30 min
Crema chantilly
35min
Cannoli alla crema Chantilly
1 Std. 5 Min
Sfenj - donuts marocchini
3 Std.
Torta cappuccino e caramello
2 Std.
Torta panna, fragole e lamponi
2 godz. 5 min