![Madeleine Madeleine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A2389B4D-7C4E-4557-B191-C3B2DEAE744B/Derivates/690881f3-8056-4af5-84b3-e28b14a002d3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di burro a pezzi
- 40 g di miele
- 225 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 10 g di lievito in polvere per dolci
- ½ cucchiaino di essenza di mandorla
- zucchero a velo q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Madeleine al cioccolato
1 Std.
Pan Brioche
8h
Pain aux raisins
4 Std. 30 Min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Madeleine al limone
4h 45min
Treccia alla cannella
3hod. 10min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1h 20min
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1h 50min
Biscotti sfogliati al cioccolato
1 Std.
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Brioche francese al burro
5 Std. 40 Min
American cookies
30 Min