![Flan patissier Flan patissier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F4D9781-D324-46E9-A607-0129636F4D12/Derivates/5E84AB11-F0CA-4299-8A06-FA8097BEBDB2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base di brisèe
- 125 g di burro freddo a pezzi (1-2 cm)
- 5 g di sale
- 250 g di farina tipo 00
- 25 g di acqua
- 2 tuorli
Crema pasticcera da forno
- 2 uova
- 2 tuorli
- 200 g di zucchero
- 80 g di amido di mais (maizena)
- 75 g di latte
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 stecche di vaniglia, i semini estratti
- 25 g di burro a pezzi piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa all'aglio
15 Min
Gratin dauphinois
50 min
Café de Paris
30 Min
Pagnotta ripiena con crema ai formaggi
1 Std. 20 Min
Baklava
1 Std. 30 Min
Budino al cocco brasiliano
1 Std. 30 Min
Ciorba
1 godz. 10 min
Chantilly ai chiodi di garofano
20 Min
Crema al cioccolato e banana
20 Min
Pão de queijo
1 Std.
Donuts
4h 25min
Apple pie
1 Std. 20 Min