Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base di brisèe
- 125 g di burro freddo a pezzi (1-2 cm)
- 5 g di sale
- 250 g di farina tipo 00
- 25 g di acqua
- 2 tuorli
Crema pasticcera da forno
- 2 uova
- 2 tuorli
- 200 g di zucchero
- 80 g di amido di mais (maizena)
- 75 g di latte
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 stecche di vaniglia, i semini estratti
- 25 g di burro a pezzi piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois
50min
Sopapillas
1h 10 min
Curry di gamberetti con topinambur
45min
Torta al malto d'orzo
55 Min
Papet vaudois
55 Min
Panperduto
30 Min
Pizza turca - Lahmacun
1h 10 min
Pollo al curry verde
55 Min
Anatra all'orientale con funghi, verdure e riso
1ωρ. 5 λεπτ.
Enchiladas
1h 10 min
Crème brulé
4 Std. 50 Min
Strudel di mele con salsa alla vaniglia
1 godz. 20 min