Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 citrons jaunes non traités
- 200 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide
- 100 g d'huile d'arachide
- 180 g de farine
- 1 sachet de levure chimique
- 20 g de graines de pavot
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2132 kJ / 508 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Gâteau à l'orange
1h
Cake au citron vert
1h
Cake aux poires très épicé
1h 10min
Gâteau moelleux miel et cardamome
40 min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1h 10min
Quatre-quarts au citron très doux
1h
Petits cakes aux fruits secs et citron
45 min
Gâteau et sirop à l'orange
1 Std. 15 Min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 Std. 20 Min
Cake citron-pavot
1 godz. 45 min
Cake au citron et au pavot
50min