Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de dattes dénoyautées
- 80 g d'amandes décortiquées
- 200 g de farine de blé
- 130 g de beurre doux, mou et en morceaux
- 180 g de sucre roux
- 1 œuf
- 1 c. à café levure chimique (1/2 sachet)
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- ¼ c. à café de quatre-épices moulu
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1053 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies au beurre de cacahuète
30min
Chocolat chaud des Incas
40min
Cookie géant aux 3 chocolats et canneberges
35min
Cookies au chocolat et aux noix
45min
Cookies coco, chocolat et noix du Brésil
25min
Cookies chocolat-cacahuète
35min
Fondant chocolat et crème de marrons sans gluten
50min
Cookies tout chocolat
25min
Cookies au chocolat blanc et canneberges
35min
Gaufres de Liège
1 godz. 30 min
Cupcake aux myrtilles
1h 55 min
Cookies aux 3 chocolats
50min