![Sausage and pea risotto Sausage and pea risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23625234-49E7-44E4-9B4D-A8A2C2FA8F8C/Derivates/1E524CFE-D644-40F6-9C82-8F2A8C87D043.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g olive oil
- 150 g onions, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 200 g chorizo sausage, cut into slices, or other type of dried paprika sausage
- 150 g bacon cubes
- 10 g tomato purée
- 50 g white wine
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio or Carnaroli)
-
1
tbsp chicken stock paste
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 850 g water
- 150 g frozen green peas, thawed
- 150 g canned sweetcorn kernels, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2586.8 kJ / 618.3 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgette and Feta Risotto
30 min
Ham Hock Potato Bake
35 min
Sausage and Bacon Casserole
50 dk
Pumpkin Risotto with Bacon
50 dk
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 min
Pumpkin risotto with bacon
25 min
Risotto bolognese
45 dk
Sausage Meatballs with Butternut Squash & Potatoes
1h 10 min.
Oriental beef stew with pearl couscous
40 min
Zucchini and Bacon Risotto
35 min
Sausage and Red Pepper Pasta
45 dk
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 dk