Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 125 g unsalted butter, cut into pieces
- 75 g coconut sugar or brown sugar
- 50 g desiccated coconut
- 185 g plain flour
Tamarind caramel
- 15 g unsalted butter
- 20 g coconut sugar or brown sugar
- 2 tbsp tamarind paste
- 395 g condensed milk
Topping
- 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 50 g butter
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1365.5 kJ / 326.4 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 39.8 mg
Alternatywne przepisy
Ciabatta olive sticks
2 Std. 5 Min
Potato Gratin (TM6)
1 godz. 10 min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter)
Keine Bewertungen
Rhubarb and ginger crème brûlée
7h 30 min
Rum baba
3 Std.
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50 Min
Cafe-style miso mushrooms
25 Min
Chocolate miso eclairs
1 Std. 45 Min
Mushroom and chicken vol-au-vents
1 Std. 40 Min
Tomato Focaccia
3 Std.
Mini chicken kyivs
45min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min