![Hazelnut meringue roulade with spun sugar Hazelnut meringue roulade with spun sugar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/402b2b97e346d4a815aa58ade3d7088e/Derivates/759493ac5102cc31d744e0fe781fab82031d7d9d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hazelnut meringue
- 100 g hazelnuts, roasted and skins removed
- 200 g caster sugar
- 4 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g pouring (whipping) cream
- 125 g fresh raspberries
Caramel
- 12 hazelnuts, without skin, toasted
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- micro mint, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2571.7 kJ / 614.7 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 56.6 mg
Alternatywne przepisy
Orange Campari marmalade
1 godz. 35 min
Lemon sorbet
8h 30 min
Viennese whirl mince pies
1 Std. 40 Min
Lemon meringue pie
3h
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Quince crumble
1 Std. 25 Min
Rhubarb and Strawberry Jam
30 Min
Porcini mushroom risotto
35min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Home-style sponge cake
2h 30min
Elderflower Cordial
10h 30min
Shortbread
1 Std.