
Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions
Składniki
Hazelnut meringue
-
hazelnuts roasted and skins removed100 g
-
egg whites4
-
caster sugar180 g
-
cream of tartar1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
pouring (whipping) cream (see Tip)300 g
-
fresh raspberries125 g
Caramel
-
hazelnuts, without skin toasted12
-
white sugar250 g
-
glucose syrup20 g
-
water1070 g
-
white vinegar50 g
-
icing sugar to dust
-
edible flowers to decorate
-
micro mint to decorate
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
614.7 kcal /
2571.7 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
85 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
56.6 mg