Hazelnut meringue roulade with spun sugar

Hazelnut meringue roulade with spun sugar

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Hazelnut meringue
  • hazelnuts roasted and skins removed
    100 g
  • egg whites
    4
  • caster sugar
    180 g
  • cream of tartar
    1 pinch
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • pouring (whipping) cream (see Tip)
    300 g
  • fresh raspberries
    125 g
Caramel
  • hazelnuts, without skin toasted
    12
  • white sugar
    250 g
  • glucose syrup
    20 g
  • water
    1070 g
  • white vinegar
    50 g
  • icing sugar to dust
  • edible flowers to decorate
  • micro mint to decorate

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 614.7 kcal / 2571.7 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 85 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 56.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...