Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di burro fuso freddo
- 4 uova (da 60 g), i tuorli e gli albumi separati
- 150 g di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua fredda
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 115 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero caldo
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortine alla creme brulèe
1h 5min
Millefoglie al cioccolato e croccante di frutta secca
3h 50min
Torta magica al cacao e arancia
4h
Cotton cheesecake
2 godz. 45 min
Dolce mattone
2 Std. 20 Min
Torta brulée
11h
Torta pacchetto regalo
4h 30min
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2 Std.
Crema chantilly
35 Min
Torta glassata al cioccolato al vapore
1 Std. 30 Min
Torta veloce al cioccolato
20min
Sacher Torte
2 godz. 30 min