Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g di lievito madre
lub 10 g di lievito di birra fresco - 280 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele - 500 g di farina di semola di grano duro integrale
- 10 g di sale
- 2 cucchiai di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 776 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pane siciliano
2hod. 45min
Pane integrale
3h 15min
Il pane di Altamura
4 godz.
Pane al semolino
4 godz.
Pagnotte integrali con lievito madre
4 godz.
Pane integrale in cassetta
4 godz.
Filone di sola semola
2hod. 50min
Spighette al kamut
3hod. 55min
Corona bordolese
5h 20min
Pane con farina di mais
5h 5min
Pane integrale ai semi vari
4j 10 menit
Mafalde siciliane
2h 15min