![Pane nero siciliano Pane nero siciliano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38459A76-4272-4F55-9AF0-52F6C4486C2D/Derivates/D9B16189-532A-4C62-AE07-918A2828B430.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g di lievito madre
lub 10 g di lievito di birra fresco - 280 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele - 500 g di farina di semola di grano duro integrale
- 10 g di sale
- 2 cucchiai di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 776 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 godz. 40 min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane integrale con muesli
4h
Pane al semolino
4h
Spighette al kamut
3h 55min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4h
Mafalde siciliane
2h 15min
Muffolette
3 Std.
Pane siciliano
2h 45min
Pane integrale ai semi vari
4h 10min
Filone di sola semola
2h 50min
Pane ai cereali con i semi
3 godz. 10 min