Pizza estilo Chicago

Pizza estilo Chicago

4.3 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 raciones

Składniki

  • 75 g de queso parmesano en trozos
  • 100 g mozzarella rallada
Masa
  • 160 g de agua
  • 10 g de levadura prensada fresca
  • 300 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 40 g de aceite de oliva
Relleno
  • 2 cucharadas de aceite de oliva
  • 750 g de salchichas blancas frescas (peladas y en trozos)
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 100 g de pimiento rojo en trozos
  • 40 g de aceite de oliva
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • 2 - 3 pellizcos de orégano seco
  • 150 g de mozzarella rallada
  • 8 lonchas de pepperoni
    8 lonchas de chorizo, de Pamplona

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 675 kcal / 2824 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 1546.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...