醬燒牛腩肉
TM5 TM6

醬燒牛腩肉

4.5 (31 ocen)

Składniki

  • 1700 克 水 (川燙和烹煮用)
  • 600 克 牛腩 ,切塊(約5公分)
  • 10 克 油
  • 10 克 薑 ,切片
  • 15 克 蔥 ,切段(約4公分)
  • 10 克 新鮮紅辣椒 ,去蒂頭,略拍扁
  • 1 粒 八角
  • 30 克 蕃茄醬
  • 30 克 甜麵醬
  • 25 克 辣豆瓣醬
  • 20 克 醬油
  • 15 克 冰糖
  • 10 克 米酒
  • 150 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約4公分)
  • 150 克 白蘿蔔 ,去皮,切塊(約4公分)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2351.8 kJ / 562.6 kcal
Białko
31.4 g
Węglowodany
42.4 g
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy