Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 克 水 (川燙和烹煮用)
- 600 克 牛腩 ,切塊(約5公分)
- 10 克 油
- 10 克 薑 ,切片
- 15 克 蔥 ,切段(約4公分)
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,去蒂頭,略拍扁
- 1 粒 八角
- 30 克 蕃茄醬
- 30 克 甜麵醬
- 25 克 辣豆瓣醬
- 20 克 醬油
- 15 克 冰糖
- 10 克 米酒
- 150 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約4公分)
- 150 克 白蘿蔔 ,去皮,切塊(約4公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2351.8 kJ / 562.6 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 2.4 g